Afsluiten van je hypotheek

rente hypotheek

Heel veel mensen weten niet hoe belangrijk het is als je spreekt over de rente hypotheek. De hypotheek wordt afgesloten, maar later komt men erachter dat er beter vergeleken had kunnen worden om voordeliger uit te zijn. Eenmaal afgesloten kun je niet meer terug, tenzij je een verhuizing op de plannen hebt staan dan kan het lonend zijn om een nieuwe hypotheek af te sluiten. Daarbij is het wel van groot belang dat je controleert of er een boete wordt opgelegd bij het verbreken van je contract. 

rente hypotheek

Waaruit bestaat rente eigenlijk?

De vraag is natuurlijk wel waaruit rente hypotheek bestaat, het is niet zomaar een bedrag of percentage wat wordt vastgesteld. En niet onbelangrijk waar komen de verschillen in hypotheekrente vandaan? De rente bestaat onder andere uit de marktrente, hoeveel betaald de bank zelf bij het lenen van geld. De risico opslag is in het kort een verzekering voor de banken, wanneer de economie instort en mensen raken hun baan kwijt kan de hypotheek in het geding komen. Tevens wordt er bij een hypotheek een winstopslag berekend, tenslotte willen banken ook winst maken.

rente hypotheek

Hoe lang zet je de rente vast?

Een veelgestelde vraag hoe lang je de rente hypotheek vast moet zetten. Per persoon is dit verschillend, ben je in de gelegenheid om financiële tegenvallers op te vangen dan kun je een korte tijd de rente vastzetten. Wil je zekerheid voor de lange termijn dan is het aan te raden te gaan voor een lange periode om de rente vast te zetten. Over het algemeen zijn de tarieven voor korte perioden lager dan voor de lange termijn.