cursus heftruck genoodzaakt bij sommige bedrijven.

1Voor een van mijn landbouw ondernemingen moesten veel van mijn werknemers een cursus heftruck behalen omdat ze anders van de Arbowet niet mochten werken met de machines in mijn bedrijf. Daarom besloot ik opzoek te gaan naar een goede rijschool die voornamelijk erg goed les geeft zodat ik bekwaam personeel had maar ook een scherpe prijs aanbood omdat ik natuurlijk veel mensen moest gaan opleiden. Hier zag ik een beetje tegen op maar als ik goed werk wil verwachten zal ik ze ook de nodige diploma’s moeten laten behalen aangezien ik geen tijd had om zoveel nieuwe mensen in te huren die het certificaat al hadden gehaald. Er komen toch best wat dingen kijken bij het veilig besturen van een heftruck.

Het was een goede investering

2

Doordat ik een groot deel van mijn personeel een cursus heftruck liet behalen, moest ik
redelijk wat geld investeren maar het betaalde zich allemaal terug. Het hele systeem liep een stuk beter nu alle taken verdeeld waren en bepaalde mensen dus de heftrucks bestuurden.

De werknemers boeken hierdoor vooruitgang

De werknemers die op de vloer werkten zonder het certificaat konden alles klaar maken en zo konden de bestuurders het gemakkelijk oppikken en wegbrengen waardoor het hele proces veel sneller verliep omdat je natuurlijk niks hoeft te tillen en of te vervoeren eigenhandig wanneer je een truck gebruikt en daardoor konden ze ook grotere orders maken. En dus meer omzet uiteindelijk!3