De moeilijkheidsgraad van een piste bepalen

Een snowboard kopen en lekker snel met de auto naar het dichtstbijzijnde skigebied rijden, dat is wat veel mensen willen tijdens een wintersport. Hierbij willen mensen ook graag van de beste pistes af gaan met hun snowboards, maar er zitten natuurlijk een soort graad aan elke piste. Hierbij bestaat er rood, blauw, en zwart. Hierbij is blauw het makkelijkst, rood er tussenin, en zwart het moeilijkst, maar hoe wordt dit nou precies bepaald? Wat kan je verwachten als je met je nieuwe snowboard van een piste afgaat? Wanneer je dit niet weet kan je snel ongelukken krijgen en kan je snel een nieuw snowboard kopen.

De meest voorkomende kleuren

Na een nieuw snowboard kopen, kan je eindelijk weet naar de piste om het nog eens van een piste proberen. Alleen nu ga je je afvragen wat een piste nou precies voor kleur heeft en waarom. Als je naar zulke gebieden gaat zul je blauwe, rode en zwarte pistes tegenkomen. Over het algemeen kan elk land andere eisen per kleur instellen. Er bestaan bijvoorbeeld in Noord-Amerika helemaal geen rode pistes, maar kennen ze alleen twee soorten zwarte pistes. Deze zijn op twee soorten graden waarbij de een erg lastig is en de ander nog lastiger wat alleen bedoeld is voor de gevorderde skiër of snowboarder. Daarom kan er vaak verwarring heersen wanneer mensen naar verschillende landen gaan om op wintersport te gaan.

Hoe worden de pistes beoordeeld?

Je hebt eigenlijk vier soorten pistes. Je kent al de blauwe, rode en zwart piste, maar er is ook een groene piste. Deze piste is het makkelijkst en is eigenlijk bedoeld voor het oefenen van de sport. Deze pistes hebben een hellingsgraad tussen de drie en tien procent en worden alleen in Frankrijk gespot. Blauwe pistes hebben een graad tussen de tien procent en de zestien procent, deze worden als de eerste echte pistes gezien en zijn top voor beginnende skiërs. De rode piste heeft een graad tussen de zeventien en drieëntwintig procent, waarbij zwarte pistes tussen de 23 procent de 35 graden zitten. Steiler dan dat kan je niet vinden, soms hele kleine stukjes, maar als men steiler zoekt dan moet je echt off-piste gaan al wordt dat wel afgeraden. Zorg in ieder geval dat je de moeilijkste pistes kan herkennen aan de kleuren. Zo sta je zelfverzekerder op in je snowboard schoenen!