Een goedkoop huis kopen in Spanje

Weleens nagedacht over een goedkoop huis kopen in Spanje? Misschien heb je er wel over gehoord, of ken je mensen die dit al hebben gedaan. Ik weet het eigenlijk alleen van ouders van een vriendin. Die hebben op hun oude dag besloten om naar de warme zon te gaan. Ik ben er weleens geweest en het was echt genieten daar. Ik vond dat ze het goed voor elkaar hadden. Daarna heb ik er eigenlijk nooit meer over nagedacht, totdat mijn man, tientallen jaren later opeens voorstelde: waarom kopen we geen huis in Spanje? Ik dacht heh? Hoe kom je hier nou weer bij? Enkele maanden daarvoor hadden het gehad over ons pensioen, wat willen we nou echt? Het is zo’n bizar idee dat het straks klaar is, het werken. Voor mijn gevoel ben ik echt nog lang niet uitgewerkt. Enfin, ik vond het een verrassend en leuk voorstel.

Wat is er allemaal mogelijk en wanneer vertel je het je kinderen?

We zijn toen wat opties gaan bekijken en kwamen uit dat het eigenlijk best handig en goed is om te doen. Voor ons pensioen, maar ook een investering voor onze kinderen. We hebben nog niks overlegd met de kinderen, we hebben besloten het eerst goed uit te zoeken eer we het gaan vertellen. Ik ben wel zeer benieuwd wat zij ervan vinden. Als het echt allemaal doorgaat, wil ik eigenlijk ook graag dat een paar vrienden met ons meegaan, maar dat kan je ze natuurlijk niet opleggen. Het lijkt me zo ideaal om met je vrienden je oude dag te beleven.