Hoe duurder het merk, hoe beter

banlieue trainingspak

Merk is steeds belangrijker voor jongeren. Ze willen er graag goed bijlopen en hebben het idee dat dit alleen kan als ze merkkleding aan hebben. Denk bijvoorbeeld aan een Tommy Hilfiger shirt en een Levi’s broek. Maar bijvoorbeeld ook een Banlieue trainingspak en Nike air max schoenen. Hoe duurder, hoe beter. En als je als ouder dit aan je kind kunt geven is dat natuurlijk leuk. Maar er zijn ook ouders die het niet zo breed hebben en een Banlieue trainingspak bijvoorbeeld niet kunnen betalen. Dit is erg lastig voor de kinderen, omdat ze dan het gevoel kunnen krijgen dat ze er anders niet bij horen. Wat natuurlijk nergens op slaat, want het gaat erom wie je bent en niet hoe je erbij loopt.

Mode jaren ‘90

Vroeger waren trainingspakken helemaal hip. In de jaren 90 liep iedereen in een trainingspak met Nikies eronder. Ouderen lachen erom als ze hun foto’s van vroeger zien in hun pakkies. Het hoefde allemaal niet strak te zitten, hoe ruimer hoe beter. Het was een soort gabber of skater look die ze toen probeerde na te bootsen. En de één kon het wat beter hebben dan de ander, maar dat is vaker zo met trends.  Daarnaast moet je niet vergeten je favoriete heuptasje erbij te dragen, deze was vroeger namelijk ook hip, samen met het trainingspak. Dus vraag aan je vader of moeder of ze hun trainingspak weer uit de kast willen trekken, zodat jij erin rond kan lopen.

Hardcore en hardstyle

Daarnaast worden trainingspakken ook veel gedragen op dance evenementen. In een trainingspak kun je namelijk erg goed hakken. Bij hakken worden heel snel kleine pasjes genomen op het ritme van de drum. Je bovenlichaam is stil en je onderlichaam doet al het werk. Vaak hak je op gabber en hardcore muziek. Deze muziek heeft een prettig tempo om op te hakken. Je hebt namelijk een aardig hoog tempo nodig om de dans te beoefenen. Als je op slome muziek wilt hakken, ziet dit er natuurlijk niet uit en lijkt het ook heel gek. Daarom gaan mensen in trainingspakken vaak naar een hardcore of hardstyle event in plaats van naar een jazz concert.