Hoe pas je duurzame inzetbaarheid toe binnen jouw organisatie?

Duurzame inzetbaarheid is tegenwoordig een veel gehoorde term. En daarom vinden wij het tijd om daar ook even wat aandacht aan te schenken. Een probleem voor veel bedrijven is dat ze met personeel zitten opgescheept wat te veel verzuimd. Denk dan in de breedste zin van het woord. Zoals: verzuimen in werkzaamheden maar ook aan ziekte verzuim. Wat is duurzame inzetbaarheid precies en wat is het doel hiervan? We nemen je mee in de wereld van vitaliteit en wat de voordelen voor jouw bedrijf zijn.

Wat is het?

Met duurzame inzetbaarheid wordt vaak bedoelt dat werkgevers en organisaties het personeel vitaal willen houden. Dan kan je denken aan gezondheid, productiviteit, energie en ontwikkelen. Werknemers worden geacht zich te ontwikkelen en gemotiveerd te raken dankzij vitaliteit. Dit allen met als doel om het plezier in werk te houden en ervoor te zorgen dat ze ook met plezier naar het werk gaan. Heb je te maken met personeel dat niet die motivatie kan vinden heb je twee oplossingen. Afscheid van elkaar nemen of proberen diegene te motiveren dankzij duurzame inzetbaarheid.

Hoe pas je het toe?

 Door te beginnen met een analyse worden de uitdagingen en behoeften in kaart gebracht. Vervolgens brengt het bedrijf een analyse uit waarna een campagne gestart wordt. Uiteindelijk moet hier een kick-off uit voortvloeien waarmee het vitaliteitsprogramma live en running is. De coach van het bedrijf wat je inhuurt zal het programma bewaken en aansturen waar nodig. Uiteindelijk kunnen bepaalde werknemers ook apart behandelt worden om die motivatie weer te vinden. Heb jij dit nodig binnen jouw bedrijf?

Voor wie?

Als deze problemen jou bekend voorkomen dan is duurzame inzetbaarheid wellicht interessant voor jouw organisatie. Laat je daarom adviseren en breng vitaliteit terug binnen jouw bedrijf. Ben je er klaar voor?