Oorsprong van zilveren ringen

Vroeger bestond de economie uit handel zonder geld. De bevolking handelde wat ze hadden voor wat ze nodig hadden. Dit was soms moeilijk omdat niet iedereen hetzelfde had en de andere persoon wou niet perse wat de ander had. De oplossing hiervoor waren mineralen van waarde. Goud, zilver en koper waren de belangrijkste. Zo konden mensen makkelijker handelen en de dingen kopen die ze echt wilden.

Sommige families hadden veel zilver omdat ze goed in de handel waren. Ze konden van alles kopen om te laten zien hoe goed ze het deden maar dit was niet genoeg. Zo ontstonden zilveren ringen. Zo konden ze laten ze dat ze zoveel zilver hadden dat ze het zelfs konden dragen. Als er vrouwen met zilveren ringen rondliepen betekende dit dan ook dat ze uit een rijk en machtige familie kwam. Zo zag het gewone volk ook met wat voor persoon ze te maken hadden en behandelde haar met meer respect.

Voor mannen had zilveren ringen hetzelfde effect. Alleen bij de mannen was het om hun eigen macht en rijkdom uit te stralen. De nog rijkere families hadden in plaats van zilveren ringen goud om.

Nu zijn zowel de gouden als zilveren ringen gewoon sieraden. Mensen dragen het omdat ze het mooi vinden.