Vermoedens van PTSS? Lees dit artikel!

Heb je vermoedens van PTSS? En vraag je jezelf af wat te doen bij PTSS? Lees dan vooral even verder. Maar wees je er ook van bewust dat de zo snel mogelijk een professional moet inschakelen. Een dokter kan je naar een psycholoog verwijzen. En een psycholoog is vereist om je te kunnen helpen. Wees dan ook niet bang om gelijk om hulp te vragen. Want je kunt dit probleem helaas meestal niet zelf oplossen.

Heb je PTSS?

Wanneer je een schokkende gebeurtenis hebt meegemaakt, kan het helaas zo zijn dat je last krijgt van PTSS. Wanneer je hier last van krijgt, wil dit zeggen dat je deze gebeurtenis niet goed hebt verwerkt. Hierdoor kun je last krijgen van een aantal klachten. Denk bijvoorbeeld aan angst, onrust en spanning die niet weggaan, ook langer na de gebeurtenis. Daarnaast kun je hyperalert worden, overdreven schrikreacties hebben, last van slaap- en concentratieproblemen en kun je roekeloos worden. Ook negatieve emoties, gedachten en minder interesse in je werk of andere activiteiten komt vaak voor. Onthoud echter dat de symptomen die we noemen slechts een aantal voorbeelden zijn. Zo zijn er helaas meer klachten waar je last van kunt krijgen met PTSS.

Denk je PTSS te hebben? Dan dien je gelijk in te grijpen. Ga naar de dokter, zodat diegene je een eerste diagnose kan geven. Een dokter kan je echter niet helpen en kan je enkel doorverwijzen naar een psycholoog. Vergeet hierbij niet dat een psycholoog heel normaal is en dat je jezelf hier niet voor hoeft te schamen.