Wat te verwachten tijdens en na een oksel laserbehandeling?

Wat te verwachten tijdens en na een oksel laserbehandeling?
Laserontharing is een populaire en effectieve methode om ongewenste haargroei onder de oksels te verminderen. Maar wat kun je precies verwachten tijdens en na een oksel laserbehandeling? Hier beantwoorden we de meest gestelde vragen over het laseren van oksels.

1. Is mijn huid meteen glad?

Direct na de eerste laserbehandeling zal je huid nog niet volledig glad zijn. Laserontharing werkt door de haarzakjes te beschadigen, wat betekent dat haartjes geleidelijk uitvallen na de behandeling. Dit proces kan enkele dagen tot een paar weken duren. Meerdere sessies zijn vaak nodig om de beste resultaten te bereiken, omdat het haar in verschillende groeifasen moet worden behandeld.

2. Doet je oksels laten laseren pijn?

De pijnervaring tijdens het laseren van de oksels verschilt per persoon. Veel mensen vergelijken de sensatie met een lichte prikkeling of het gevoel van een elastiekje dat tegen de huid knapt. Moderne laserapparaten hebben vaak koelsystemen om het ongemak te minimaliseren. Als je een lage pijndrempel hebt, kun je vragen om een verdovende crème voorafgaand aan de behandeling.

3. Mijn huid is rood, hoelang blijft dit zo?

Roodheid en lichte zwelling zijn normale reacties na een laserbehandeling en kunnen enkele uren tot een paar dagen aanhouden. Dit is een teken dat de laser effectief op de haarzakjes heeft ingewerkt. Om de roodheid te verminderen, kun je na het oksels laseren een koele kompres aanbrengen en ervoor zorgen dat je huid goed gehydrateerd blijft.

4. Moet ik nog voorzichtig zijn?

Ja, na een oksel laserbehandeling is het belangrijk om voorzichtig te zijn met je huid. Vermijd blootstelling aan direct zonlicht en gebruik altijd een zonnebrandcrème met een hoge SPF als je naar buiten gaat. Vermijd ook hete douches, strakke kleding en intensieve fysieke activiteiten die wrijving of zweten kunnen veroorzaken gedurende de eerste 24 tot 48 uur na de behandeling.

5. Hoelang blijft mijn huid glad?

De duur van de gladheid varieert per persoon, maar na een volledige behandelingskuur van meerdere sessies kun je langdurige resultaten verwachten. Veel mensen ervaren een aanzienlijke vermindering van haargroei, met sommige haartjes die permanent verdwijnen. Onderhoudsbehandelingen kunnen nodig zijn om de gladheid te behouden.

Laserbehandeling oksels iets voor jou?

Een oksel laserbehandeling biedt een effectieve oplossing voor ongewenste haargroei. Hoewel je huid niet direct na de eerste sessie volledig glad zal zijn, zul je na verloop van tijd aanzienlijke resultaten zien. Bij een goede beauty zaak is de behandeling meestal niet erg pijnlijk en eventuele roodheid verdwijnt binnen een paar dagen. Door voorzichtig om te gaan met je huid na de behandeling, kun je genieten van langdurige gladheid en een verzorgde uitstraling.