Bitcoin Cash, de toekomst van crypto?

Bitcoin Cash, aangeduid met de ticker BCH (soms BCC) is op 1 augustus 2017 ontstaan vanuit een hard fork (coin split) van Bitcoin (BTC). Deze coin split vond plaats omdat er verdeeldheid heerste binnen de Bitcoin community. Een deel van de community is van mening dat de schaalbaarheid van Bitcoin een grote bedreiging vormde voor het succes van Bitcoin.

Bitcoin Cash is dan ook ontstaan vanuit de zorgen omtrent de schaalbaarheid van Bitcoin. Satoshi Nakamoto, de schepper van Bitcoin beschreef zijn creatie als “A Peer-to-Peer Electronic Cash System”. Volgens het Bitcoin Cash kamp heeft Bitcoin problemen om deze belofte waar te maken. De dermate hoge transactiekosten en lange wachttijden maken het niet onbruikbaar als betaalmiddel. Bitcoin Cash is de upgrade die dit probleem oplost.

Online cryptocurrency kopen doen we natuurlijk bij Bitvavo. Bitvavo hecht veel waarde aan de veiligheid van de gebruiker en geeft veel informatie hierover. Zo moet voor ieder nieuw apparaat dat inlogt bij Bitvavo apart toestemming worden gegeven. Er wordt gebruik gemaakt van hot en cold wallets. Hot wallets om snel cryptocurrency te kunnen versturen zonder lange wachttijden.

Cold wallets voor het overgrote deel aan cryptocurrency om de veiligheid te waarborgen. Persoonlijke informatie zoals paspoorten, identiteitskaarten en andere gegevens worden versleuteld opgeslagen. Bitcoin Cash kopen bij Bitvavo.