Burgerparticipatie hoger op stellen

Vele gemeenten doen wel aan burgerparticipatie, maar weten niet goed hoe ze dit makkelijker kunnen maken voor de mensen en natuurlijk voor zichzelf. Zo weten veel burgers van een gemeente niet eens wat burgerparticipatie is. En als burgers dit wel weten is het meestal moeilijk om dit te kunnen doen, want op welke vlakken kan je burgers snel en eenvoudig mee laten draaien in het systeem? Maar daarom is Gemeentepeiler er. Gemeentepeiler is een bedrijf die de oplossing heeft gevonden om gemeenten burgers meer te laten betrekken bij keuzes en om meer hun mening te uiten.

Het nut van de Gemeentepeiler applicatie

Het duurt gelukkig niet lang om te zien wat voor belangrijke toevoeging Gemeentepeiler kan hebben voor de burgerparticipatie. Zo is Gemeentepeiler een makkelijke toevoeging waarbij je binnen een paar minuten al vele meningen ziet van de burgers. Zo is Gemeentepeiler namelijk een applicatie die de burgers kunnen installeren en kunnen linken aan hun gemeente (als deze is aangemaakt). Daarna kan de gemeente vele dingen versturen via de app. Zo kan de gemeente snel data verzamelen over dingen waarbij burgers ook invloed op hebben. De dingen die via de app verstuurd of getoond kunnen worden zijn:

  • Digitale burgerpanel

Een paneel waarop dingen gepost kunnen worden en burgers direct hun mening op kunnen uiten.

  • Opiniepeilingen

Peilingen die verstuurd kunnen worden en waarop je net zo snel als een Whatsappje kan reageren. Zo is dit meestal een vraag over bijvoorbeeld een wetgeving. Zo worden de antwoorden in data omgezet en kan de gemeente goed zien wie er bijvoorbeeld mee eens is en wie niet.

  • Participatie omgevingswet

Het informeren van inwoners over veranderingen in de woonomgeving en deze samen desnoods aan kunnen passen.

Zo zijn er nog veel meer dingen die deze app kan, maar om deze volledig uitgelegd te vinden, wordt er aangeraden om op de site te kijken.