Iedereen heeft er last van, ja iedereen. Denk je van ‘nee daar heb ik geen last van’, denk dan maar aan een presentatie die je moet geven voor een grote groep, hoe voel je je dan? Er is een speciale Neuroptimal breintraining om dit te verminderen tot (bijna) geen last.

Neurale paden

Het brein volgt neurale paden, je hebt het misschien niet door, maar het gebeurd toch. Sommige paden die zijn er al heel lang, en sommige die komen als een soort van overlevingsstrategie. Misschien is het overbodig in de tijd van nu, maar het blijft ons onbewust verstoren. Die neurale paden zijn het begin van onzekerheid, angsten, stress en belemmering. Dus ook de vervelende zaken die je mee maakt als je voor een grote groep staat of het woord krijgt in een grote volle zaal.

Ontmanteling

Door deze paden te ontmantelen kun je er minder last van krijgen, je leert er eigenlijk mee omgaan. Als je dit blijft oefenen en eigenlijk je brein gaat trainen, zet je dus stappen in de goede richtingen en weet je na een tijdje zeker dat je geen last meer krijgt van zenuwen die je eerst altijd wel had. Na een training is er geen gevaar dat je terug valt in je oude patroon. Als je eenmaal de paden onder controle hebt zul merken dat je je beter gaat voelen. Eigenlijk best gek, want voordat je begint, merk je eigenlijk niks aan deze paden. Na je breintraining zorgen deze nieuwe neurale paden ervoor, dat je vanuit innerlijke rust en bewustzijn observeert en reageert. Je kunt dus vaststellen dat dit je een beter persoon maakt.