Rieten hoeden voor vrouwen

Rieten hoeden zijn luchtige, stijlvolle hoeden voor in de zomer. Een rieten hoed voor dames is makkelijk te combineren met verschillende outfits. Er zijn verschillende soorten rieten hoeden voor dames: stro, raffia, toyo of panamastro. Rieten hoeden hebben een zomerse look, dit maakt ze erg geliefd als strandhoeden. Maar dit is zeker niet de enige plaats waar ze gedragen kunnen worden. Eigenlijk is een rieten hoed een geschikte accessoire voor vrijwel elke lente en zomeroutfit. Ook zijn er rietenhoeden die voorheen uitsluitend door heren gedragen werden die tegenwoordig ook gedragen worden door vrouwen. Voorbeelden hiervan zijn: trilby, fedora en de panamastrohoed. 

Wanneer draag je een hoed 

Een hoed kan in verschillende situaties handig van pas komen, bijvoorbeeld tijdens een bad hair day. Heeft je haar even een mindere dag? Dat kan de beste overkomen natuurlijk, een hoed voorkomt een hoop frustratie voor de spiegel en zorgt ervoor dat je toch in stijl je dag doorkomt. Ook is een hoed erg handig op een regenachtige dag, je wilt natuurlijk niet dat je haar en make-up verpest worden door de regen. Een andere reden om een hoed te dragen is natuurlijk dat het gewoon leuk staat. Het geeft je outfit een boost en je hebt gelijk een modebewuste uitstraling.  

Fashion boost 

Zodra je een hoed opzet heb je gelijk een modebewuste uitstraling. Het dragen van een hoed voelt de eerste keren misschien onnatuurlijk en misschien zelfs wat oncomfortabel, toch is het een idee om het een keer uit te proberen. Als je een keer geen outfit inspiratie hebt, maar je er wel stijlvol uit wilt zien; zet gewoon een hoed op. Welke hoed maakt niet zo heel veel uit, experimenteer en zie waar je je comfortabel bij voelt. Je ziet er modebewust uit, succes gegarandeerd. Niemand zal doorhebben dat je niet wist wat je aan moest doen en je ziet er tip top uit.