Scooter leasen of kopen in Tilburg

Scooter leasen of kopen

Sommige mensen kopen een snorfiets om een boodschapje te doen in Tilburg, andere mensen kopen een bromfiets omdat ze elke dag naar hun werk moeten rijden. Er zit een verschil tussen veelvuldig gebruik en af en toe een ritje maken, niet iedere brommer is geschikt voor elke persoon. Als je veel gaat rijden is investeren in kwaliteit wel verstandig. Dan kun je beter een Vespa scooter kopen uit Italië dan een Vespelini scooter aanschaffen uit China om maar een voorbeeld te noemen. Als je wilt kiezen voor goedkoop, alleen maar omdat je het geld beter op een andere manier kunt gebruiken is een scooter op afbetaling aanschaffen ook een optie. Met een scooter betalen in termijnen hoef je niet per definitie voor goedkoop te kiezen, maar kun je een brommer kopen die ook daadwerkelijk goed is. De verschillen tussen goed en goedkoop evenals een scooter leasen leggen we je op deze pagina uit.

Bij www.fastfuriousscooters.nl kies je zelf welke manier van betalen het best past bij jou. Bekijk direct de mogelijkheden online in de webshop.

Scooter leasen of kopen

Wat is een scooter leasen?

Er zijn twee soorten leasen voor scooters; een operational lease en een financial lease. Bij een operational lease betaal je een vast maandbedrag voor de snorfiets of bromfiets inclusief verzekering en onderhoud. Deze constructie is vooral populair bij zakelijke gebruikers, bijvoorbeeld voor bezorging van fast-food. Een financial lease is in feite niets anders dan een scooter op afbetaling kopen, je zult dan de scooter betalen in termijnen waarmee je de kosten over een langere periode kunt spreiden. Dat is de manier van leasen waar we het op deze pagina over hebben.

Is een scooter leasen goedkoper of juist duurder?

Pas op, geld lenen kost geld! Die zin kun je wel dromen. Het is waar dat een scooter leasen per saldo duurder is omdat er een rente bijkomt ten gunste van de lease maatschappij. De online webshop rekent het normale bedrag voor jouw scooter, je krijgt die netjes in Tilburg geleverd en jij betaalt de leasemaatschappij elke maand een vast bedrag. Dat kost je afhankelijk van de looptijd en het aanschafbedrag enkele tientjes per maand. Dat betekent niet automatisch dat je duurder uit bent, bijvoorbeeld in de volgende drie scenario’s:

  1. Jouw oude scooter heeft het begeven. Je kunt kiezen voor snel een goedkope budget scooter die sneller slijt dan je zou wensen. Je gaat vervolgens sparen voor een luxe scooter. Als je direct kiest voor een leasecontract hoef je die tussenstap niet te nemen.
  2. Je blijft die oude scooter repareren tot deze bij wijze van spreken uit elkaar valt. Die reparatiekosten kunnen flink oplopen. Met een nieuwe scooter spaar je die kosten voor een groot deel uit, reparatie en onderhoud kan duurder uitvallen dan de rente op het leasecontract.
  3. Je hebt flink wat investeringen dit jaar, je moet keuzes maken. Een scooter leasen kan je die ruimte geven die je nodig hebt en jouw financiële planning op orde helpen te krijgen.

Wanneer je het geld wel beschikbaar hebt kun je uiteraard ook online direct een scooter kopen bij www.fastfuriousscooters.nl. Dan ben je goedkoper uit dan een brommer aanschaffen in Tilburg, bekijk direct alle mogelijkheden!