Tarot leggen, hoe werkt het?

Tarot leren leggen, is eigenlijk een stukje verleden, heden toekomst voorspellen middels een symbolische taal. Om goed kaarten te kunnen leggen is het daarom belangrijk de kennis van de symbolen van de kaarten op te doen en om de durf om de eigen gevoelens en soms onbekende werkelijkheid onder ogen te zien.  Als je pas begint met het leggen van Tarotkaarten is het handig om te beginnen met dagkaarten. Later kan je, je verder verdiepen in verschillende soorten leggingen.

Een goede oefening is, het regelmatig trekken van een dagkaart. Je legt je dagkaart bij voorkeur in de ochtend op een rustige plek met de gedachten van hoe verloopt mijn dag. Leg je dagkaart zo dat je er regelmatig een blik op kunt werpen. Het is leuk om te zien hoe de betekenis van jouw dagkaart doorgroeit en als het ware levendig wordt. Door het trekken van een dagkaart raak je sneller bekend met de betekenis van de 78 tarotkaarten.

Belangrijk is als je begint met een bepaalde ingewikkelde legging dat, je je goed op je eigen manier voorbereid.  Het aanleren van een bepaalde voorbereiding kan ik je niet zeggen, dat komt gewoon uit je hart, dus door je voor te bereiden op je eigen manier. Zorg er natuurlijk wel altijd voor dat je in een rustige omgeving gaat zitten, concentreer je op de vraag en trek je kaart. Als laatste zoek de betekenis op (dit als je de kennis nog niet bezit van wat de kaart betekend)  of probeer de kaart naar eigen inzicht te interpreteren. Maak de kaarten na een legging weer tot een stapeltje en reinig ze met je eigen energie, berg ze daarna veilig op het liefst in een doosje of tarotzakje. Leen je kaarten nooit uit want belangrijk is dat jouw energie erin zit. Lees het volledige artikel op Mediumchat.nl