Wandelen in de Costa Blanca

Voor een mooie wandelvakantie ben je in Spanje aan het goede adres, wat dacht je van een mooie wandeling in de Costa Blanca? Eigenlijk staat de Costa Blanca vooral bekend om de prachtige stranden, ze horen namelijk ook bij de top 10 van beste stranden ter wereld. Doordat het hierdoor zo bekend is, weten maar weinig mensen van de mooie wandelroutes die er ook zijn.

Het achtergebied van de Costa Blanca

Voor de wandelliefhebbers is het achterland van de Costa Blanca een echte aanrader, overigens niet alleen voor jullie maar ook voor klimmers en degene die graag met de mountainbike op pad gaan. De beste regio hiervoor is de Marina Alta, waar je de Refugio Marnes kan vinden. In dit gebied vind je verschillende bergketens die het gebied doorkruizen. De hoogste bergketen is ongeveer 1500 meter. Hier vind je een aangenaam klimaat met vele wandelpaden, wandelgidsen en clubs.

Een groot, aangenaam, wandelavontuur
Het is mogelijk om zelf op pad te gaan in deze vallei, vele paden zijn goed aangegeven en makkelijk zelfstandig te volgen. Maar voor meer uitdaging zou je een gids kunnen regelen, die je mee kan nemen de wat ruigere gebieden. Tijdens de wandeling kan je genieten van een aangenaam klimaat waarbij de gemiddelde temperatuur tussen de 25 graden in de zomer is en 18 graden in de winter. Je zult er verstelt staan van alle kleuren en geuren die op je af komen in Marina Alta. Je vindt er bijvoorbeeld Orchideeën, rozemarijn, wilde tulpen, amandelen, olijven, citroenen en druiven. Er zijn meer dan 80 soorten vogels en daarnaast is het goed mogelijk dat je wilde zwijnen en vossen tegen kunt komen. Maar ook de minder exotische dieren zijn er aanwezig zoals schapen, geiten en ezels.  Al is dat uiteraard ook een prachtig gezicht.